- VSTAVANÉ SPOTREBIČE
- VOĽNE STOJACE SPOTREBIČE
- MALÉ DOMÁCE SPOTREBIČE
- PRÍSLUŠENSTVO K VYSÁVAČOM
- RETRO SPOTREBIČE
- OSTATNÉ
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
- Úvod
- Hrnce
Hrnce
Hrnce
Hrnce patria medzi základné vybavenie kuchyne a majú mnoho typov a spôsobov použitia. Všetci poznáme kuchynské hrnce na varenie, ale existuje mnoho ďalších typov hrncov na ich použitie.
Klasické
Kvalitný riad je základom úspešného a efektívneho varenia. Dobrý hrniec vydrží dlhé roky a ušetrí váš čas aj energiu. Pri výbere sady hrncov je potrebné brať do úvahy nielen cenu, ale aj kvalitu materiálu, z ktorého sú hrnce vyrobené a samozrejme v neposlednom rade typ sporáka, na ktorom varíte. Sada hrncov zvyčajne obsahuje kastróly, hrnce, rajnice a niekedy je súčasťou súpravy hrncov je aj panvica. Samozrejmosťou sú pokrievky.
Tlakové hrnce
Tlakové hrnce, sú tiež známe ako papinové hrnce, sú výbornými pomocníkmi v kuchyni. Vďaka nim môžte uvariť pokrm zdravšie, rýchlejšie a chutnejšie. Tlakový hrniec funguje na princípe horúcej pary, ktorá vďaka konštrukcii hrnca nemá šancu samovoľne uniknúť a tlaku, ktorý v hrnci vzniká. Tlakový hrniec uvarí pokrm rýchlo, zdravo a rovnomerne. K vzniku dostatočného množstva pary stačí do hrnca priliať len približne ¼ l vody.
Remosky
Remoska je praktickým pomocníkom, ktorý nájde uplatnenie v každej kuchyni. Zastane niekoľko spotrebičov súčasne, čím šetrí miesto aj peniaze. Dokáže zapekať, vyprážať, dusiť, ale aj rozmrazovať. Jedlo tak nevysuší a tak zachováva jeho chuť. Súčasne je práca s remoskou veľmi jednoduchá a pohodlná.
- Úspora energie je pri remoske obvykle až 80 %
- Široké využitie umožňuje piecť, zapekať, vyprážať, dusiť, ale aj rozmrazovať
- Skladnosť, nakoľko zastane prácu ďalších spotrebičov, je najmä v menšom úložnom priestore výhodou
- Údržba remosky zaberie len pár minút. Odnímateľné veko však nikdy nevkladajte do vody alebo umývačky riadu, nakoľko by došlo k poškodeniu vykurovacieho telesa
Elektrické panvice
Elektrická panvica funguje na jednoduchom princípe, kde v spodnej časti nádoby je umiestnené výhrevné teleso, ktoré zaisťuje rovnomerný ohrev jedla s možnosťou voľby teploty pomocou termostatu. Všetko, čo k vareniu teda potrebujete je elektrická prípojka. Niektoré elektrické panvice je možné tiež použiť aj ako hrnce na elektrický, ale aj plynový sporák.
Výhody:
- Elektrická panvica vyniká univerzálnym použitím
- Ponúka mnoho užitočných funkcií, ktoré nemá klasická panvica
- Na svoje fungovanie potrebuje iba elektrickú prípojku
- Šetrí miesto v kuchyni
- Jednoduchý prenos
Nevýhody:
- Nevýhodou je vyššia hmotnosť
- Skladá sa z viacerých častí