Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
- Úvod
- Vybavenie Sous vide
Vybavenie Sous vide
Vybavenie Sous vide
Ide o kuchárskua metódu, ktorá pôvodne pochádza z Francúzska avychádza z myšlienkypripravovať pokrmy pomocou vákuovania. Potraviny sa preto vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vkladajú do vodného kúpeľa s riadenou teplotou, ktorá sa najčastejšie pohybuje v rozmedzí 55 – 78 °C. Celkový čas vákuovania sa líši podľa druhu potravín, väčšinou ide o niekoľko hodín, počas ktorých sa potraviny pomaly pripravujú vo vodnom kúpeli. Využitie nízkej teploty a dlhej doby pošírovania mäsa, rýb, zeleniny či ovocia zachová prirodzenú chuť, šťavnatosť a celkovú kvalitu pripravovaných potravín.