- VSTAVANÉ SPOTREBIČE
- VOĽNE STOJACE SPOTREBIČE
- MALÉ DOMÁCE SPOTREBIČE
- PRÍSLUŠENSTVO K VYSÁVAČOM
- RETRO SPOTREBIČE
- OSTATNÉ
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
Všetko, čo potrebujete vedieť o parných rúrach
Parné rúry sa v posledných rokoch stali masívnym trendom v oblasti spotrebičov. Tieto pece sú skvelým spôsobom, ako pripraviť chutnejšie, čerstvejšie a zdravšie jedlá, no veľa ľudí nechápe, ako fungujú a ako môžu byť prospešné. Takže tu preskúmame všetko, čo potrebujete vedieť o parných rúrach.
Základy parnej rúry
Ako už názov napovedá, parné rúry používajú na varenie jedla horúcu paru namiesto horúceho vzduchu používaného v bežných rúrach. To predstavuje úplne novú úroveň varenia v domácej kuchyni a dokonca vám umožňuje ohrievať potraviny efektívnejšie ako mikrovlnná rúra. Parnú rúru môžete použiť namiesto štandardnej konvektomaty alebo ju použiť s vašou existujúcou rúrou pre ešte väčší výkon pri varení.
Väčšina parných rúr nasáva vodu z malej nádrže do vstavaného bojlera. Voda sa zahreje na 212ºF a para sa uvoľní do rúry. Prehriata para je na varenie jedla rovnako účinná ako cirkulujúci vzduch v konvekčnej rúre, ale často je rýchlejšia. Niektoré luxusné modely možno pripojiť priamo k vodovodnému potrubiu, takže nie je potrebné dopĺňať nádrž po každom použití, ale väčšina modelov nevyžaduje žiadne špeciálne pripojenie.
Prečo nainštalovať parnú rúru?
Aj keď sa to môže zdať ako humbuk, v parnej rúre uvaríte takmer všetko lepšie. Parné rúry sú všeobecne považované za zdravšie ako štandardná rúra. Para pomáha uzamykať vlhkosť vo varených alebo ohrievaných potravinách, čím sa eliminuje potreba dodatočného oleja alebo tuku na udržanie vlhkosti jedla. Nebudete teda musieť mať po ruke kuchynský časovač, aby ste morku pravidelne podlievali, aby nevyschla, ani sa nemusíte obávať, že vám zvyšky jedla vyschnú a nebudú sa dať jesť, keď chcete rýchlu večeru.
Parné rúry môžu tiež pomôcť potravinám zachovať si prirodzené vitamíny a minerály, aby ste zo svojich jedál získali čo najväčšiu nutričnú hodnotu. Takže, keď sa pustíte do problémov s nákupom zdravších produktov a ingrediencií, môžete si byť istí, že z nich získate tie najlepšie živiny.
Existujú dokonca aj pečené jedlá, ktorým môže prospieť výroba v parnej rúre. V rúre môžete vykysnúť kysnuté cesto a para počas varenia môže posunúť niektoré druhy chleba a pečiva na úplne novú úroveň.