Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
Všetko, čo potrebujete vedieť o chladničke na víno
Takže milujete víno? Aký si pijan vína? Ste sobotný popíjač ružového vína, víkendový degustátor vína, pijan „Víno pijem len v dňoch, ktoré sa končia n... čítať celé
10.03.2022 Chladničky
Nápady na lepšiu organizáciu chladničky
Postupujte podľa týchto tipov na organizáciu chladničiek od Howarda skôr, ako preplníte chladničku. Naučte sa, ako udržiavať vašu chladničku upratanú ... čítať celé
10.03.2022 Rúry
Všetko, čo potrebujete vedieť o parných rúrach
Parné rúry sa v posledných rokoch stali masívnym trendom v oblasti spotrebičov. Tieto pece sú skvelým spôsobom, ako pripraviť chutnejšie, čerstvejšie ... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Chladničky
  4. Nápady na lepšiu organizáciu chladničky
10.03.2022
Chladničky

Nápady na lepšiu organizáciu chladničky

Postupujte podľa týchto tipov na organizáciu chladničiek od Howarda skôr, ako preplníte chladničku. Naučte sa, ako udržiavať vašu chladničku upratanú a efektívnu.

fridge pantry detail

COVID-19 postavil skladovanie a uchovávanie potravín do popredia pozornosti mnohých rodín. A organizácia chladničky je prehliadaným aspektom optimalizácie potravín a efektívneho života.

Ak ste ako väčšina ľudí, ste zvyknutí ukladať potraviny tam, kde sa najlepšie hodia. Tento systém, aj keď je pohodlný, nie je prístupom k efektívnemu využitiu priestoru a jedla. Nehovoriac o tom, že v závislosti od organizácie vašej chladničky alebo jej nedostatku môžete seba a svoju rodinu vystaviť riziku alimentárnych chorôb.

Krížová kontaminácia je hlavným bezpečnostným rizikom pri nesprávnom umiestnení potravín. Krížová kontaminácia je definovaná ako prenos baktérií alebo iných mikroorganizmov z jednej látky do druhej – v tomto prípade z niečoho do vášho jedla. Môže sa to stať v ktorejkoľvek fáze výroby potravín, od výsadby, cez zber, až po stôl a akýkoľvek krok medzi tým. Udržiavanie správnej organizácie chladničky je váš spôsob, ako minimalizovať toto riziko.

Navyše nie je nič také príjemné ako dobre zásobená a prehľadná chladnička. Necháte nazmar menej jedla, strávite menej času upratovaním a udržíte svoju myseľ v pokoji.

Najprv by ste mali vyčistiť a vydezinfikovať celé vnútro vašej chladničky, skôr ako začnete prechádzať skladovacie riešenia a označovať dátumy spotreby. Prečo vynakladať všetko úsilie na usporiadanie vašej chladničky, ak je aj tak všetko na špinavom mieste?

Umyte si ruky pred (a po) usporiadaní chladničky. Ak počas reorganizácie ukladáte nejaké jedlo na dosky, vyčistite tieto oblasti pred a po.
Vyprázdnite chladničku. Ak sa obávate, že sa vám jedlo pokazí, pracujte po častiach zhora nadol. Na uchovávanie potravín podliehajúcich skaze počas práce použite chladič naplnený ľadom.


Utrite všetky povrchy, nezabudnite vyčistiť nečistoty, škvrny a rozliatie. Na dezinfekciu povrchov vašej chladničky použite dezinfekčné obrúsky alebo sprej a niekoľko papierových utierok. Vyberte zásuvky a pred sušením ich namočte do horúcej mydlovej vody a vráťte ich do chladničky.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Štítky